مدیران کسب و کار در آرزوی فروش بیشتر و کسب درآمد بالا هستند و برای رسیدن به این آرزو باید موارد مختلف که در این امر دخیل است را مورد بررسی قرار دهند. همان طور که در نوشته های پیشین به این موضوع پرداختیم مهمترین عامل در جذب مشتری و افزایش فروش سایت های فروشگاهی بهینه سازی یا سئو وب سایت های فروشگاهی است که مدیران فروشگاه های اینترنتی باید به این موضوع بسیار دقت کنند.
هر کسب و کار اینترنتی به خصوص فروشگاه های اینترنتی باید یک سری اقدامات مناسب برای بهینه سازی سایت های فروشگاهی خود انجام دهند.
بهینه سازی (سئو) سایت های فروشگاهی چیست؟
به مجموعه ای از اقدامات گفته می شود که به کمک آن می توان فروشگاه اینترنتی و محصولات یا خدمات خود را در موتورهای جست و جو گوگل ثبت کرده و در هنگام جست و جو محصولات فروشگاهی، فروشگاه اینترنتی شما را در صفحات اول جست و جو نمایش دهد.
باید به خاطر داشته باشید که بعد از راه اندازی سایت فروشگاه خود باید بر روی جذب مشتریان و فروش محصولات خود تمرکز داشته باشید و کاربران فروشگاه و محصولات شما را از طریق نتایج جستجو پیدا می کنند به همین خاطر اگر نتوانید در نتایج جستجوی گوگل رتبه و جایگاه مناسبی به دست آورید، قادر به گرفتن بازدید کننده و افزایش فروش فروشگاه خود نخواهید بود.
اقدامات مناسب برای بهینه سازی سایت های فروشگاهی
بهینه سازی سایت شامل دو بخش می شود:
سئوی داخلی On-Page شامل اقداماتی می شود که در داخل سایت فروشگاهی انجام می دهیم.
سئوی خارجی Off-page همه ی اقدامات خارج از سایت است که به صورت 100 درصد هم نمی توانیم آن ها را انجام دهیم.
در ادامه به بررسی برخی از اقدامات مناسب که برای بهینه سازی سایت های فروشگاهی باید انجام شود می پردازیم.
- دسته بندی اطلاعات
- مدیریت کلمه کلیدی
- استفاده از دسته بندی ها و برچسب ها
- استفاده از بخش وبلاگ وب سایت
- آنالیز مستمر رقبا
- نوشتن متن مناسب توضیحات برای محصولات وب سایت
- برند سازی
- عدم تولید لینک های شکسته
دسته بندی اطلاعات
دسته بندی و معماری اطلاعات سایت شما باید به گونه ای باشد که کاربر به محض ورود به وب سایت شما به راحتی بتواند با چند کلیک محصول مورد نظر خود را پیدا کند. به طور کلی کاربر وقتی وارد صفحه اصلی سایت شما می شود از طریق دسته بندی و فیلترهای موجود به محصول موردنظر خود برسد و نباید چندین دسته بندی مختلف را طی کند تا به محصول خود برسد.
مدیریت کلمه کلیدی
در سایت های فروشگاهی به علت مشابه بودن اسم محصولات با دسته بندی آنها ممکن است مشکل تشابه و تداخل کلمات کلیدی به وجود بیاید. پس بهتر است که با تمرکز بر روی دسته بندی محصولات کلمات کلیدی را مدیریت کنید و مانع از تکراری بودن آن شوید.
استفاده از دسته بندی ها و برچسب ها
بهتر است در سایت خود یا از دسته بندی استفاده کنید و یا برچسب ها. البته از نظر طراحی سایت و گوگل این دو با هم تفاوتی ندارند اما بهتر است از دسته بندی استفاده نمایید. زیرا برچسب ها معمولا بدون محتوا هستند و افزایش صفحات بدون محتوا برای سئو شما مناسب نیست.
استفاده از بخش وبلاگ وب سایت
وبلاگ سایت یکی از بخش های مهم است که می تواند ترافیک بالایی را برای وب سایت شما به ارمغان آورد. سایت های فروشگاهی ممکن است بعد از مدتی دیگر محصول جدیدی به وب سایت خود اضافه نکنند، به همین خاطر در این شرایط بخش وبلاگ سایت علاوه بر اینکه ترافیک بسیار زیادی را به سمت سایت شما هدایت می کند، می تواند یک عامل خوب جهت بروزرسانی وب سایت و انتشار مطالب جدید و تولید محتوای جذاب باشد.
آنالیز مستمر رقبا
باید بدانید که رقیبان شما همیشه در حال توسعه و پیشرفت وب سایت خود هستند و در این میان شما باید با توجه به اهداف مجموعه خود آن ها را به صورت مستمر آنالیز کنید. همچنین با ابزارهایی مانند moz می توانید از عملکرد رقیبان خود مطلع شوید.
نوشتن متن مناسب توضیحات برای محصولات وب سایت
فروشگاه های اینترنتی اگر بخواهند از جایگاه بالایی در گوگل برخوردار شوند باید توضیحات همه محصولات خود را بصورت کامل با ذکر کامل جزئیات انجام دهند. بسیاری از فروشگاه های بزرگ مانند دیجی کالا برای کوچکترین محصول خود متن مناسب همراه با توضیحات کامل انجام داده اند.
برند سازی
فروشگاه های اینترنتی علاوه بر اینکه تمرکز خود را بر روی فروش و جذب مشتری می گذارند باید بر روی برند و برندسازی هم متمرکز شوند. برندسازی هم بر عهده سئوکار می باشد و از راه ها و روش های مختلفی انجام می شود.
عدم تولید لینک های شکسته
لینک های شکسته در موتور های جستجوگر یک امتیاز منفی در سایت شما محسوب می شوند. به همین دلیل باید با دقت آدرس های URL خود را تولید کنید و سعی کنید که در آینده این آدرس ها را هم تغییر ندهید.