بازاریابی چریکی و پیاده سازی آن در کسب و کار

بازاریابی چریکی

 

بازاریابی چریکی یا بازاریابی پارتیزانی که در انگلیسی به نام گوریلا مارکتینگ (Guerrilla Marketing) شناخته می‌ شود، اولین بار در سال 1984 و با یک کتاب ساده به قلم لویسون به جهان معرفی شد. هر چند که با شنیدن این نام، معنی ناخوشایندی به ذهن ما می رسد اما باید بگوییم که یک استراتژی تبلیغاتی نامتعارف است که سعی می ‌کند با حداقل هزینه مالی، بیشترین بازخورد را برای کسب و کار شما داشته باشد.
در واقع در دنیای بازاریابی، از بازاریابی چریکی به عنوان بازاریابی بدون هزینه (مالی) نیز نام برده می‌ شود. زیرا در این نوع بازاریابی به شما توصیه می شود که وقت، انرژی و به خصوص تخیل خود را صرف تبلیغات کنید و فقط با پول به دنبال جذب مخاطب نباشید.
از شما می خواهیم در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی بازاریابی چریکی و پیاده سازی آن در کسب و کارها بپردازیم.

بازاریابی چریکی چیست؟

همان طور که اشاره کردیم بازاریابی چریکی یک استراتژی‌ بازاریابی نامتداول است که بر انرژی و تخیل زیاد تکیه دارد. روحیه و ماهیت بازاریابی چریکی همواره یک چیز است، دستیابی به هدف های متعارف مانند سود و جلب رضایت مخاطب، با استفاده از روش‌ های غیر متعارف و با سرمایه‌ گذاری بر روی انرژی، به جای پول.
بازاریابی چریکی در مقایسه با روش‌ های سنتی بازاریابی، تاثیر بسیار بیشتری روی مشتری می‌ گذارد. این امر بدین سبب محقق می‌ شود که بیشتر کمپین ‌های بازاریابی چریکی، می‌ خواهند یک تاثیر آنی و شدیدی در سطحی شخصی‌ تر و ماناتر ایجاد کنند.
با یک مثال ساده می توانیم بازاریابی پارتیزانی را برای شما شرح دهیم:

سرقت تلفن همراه یکی از مشکلات اصلی در رومانیا است. در حقیقت، آمار نشان می‌ دهد که هر دو دقیقه، یک گوشی موبایل در این کشور دزدیده می‌ شود. البته مردم این کشور می ‌توانند گوشی‌ های خود را در مقابل سرقت بیمه کنند، اما بسیاری فکر می ‌کنند که نیازی به این کار ندارند. برای حل این مساله، یکی از این شرکت ‌های بیمه به نام وودافون، کیف ‌قاپ‌هایی را استخدام کرد تا اهمیت بیمه شدن گوشی را جدی‌ تر به مردم نشان دهد، البته نه با دزدیدن گوشی آن ها، بلکه با انداختن تراکت‌ هایی در کیف و جیبشان که روی آن ها نوشته بود “دزدیدن گوشی شما ساده است. تلفن خود را در وودافون بیمه کنید.”

علت موفقیت بازاریابی چریکی در کسب و کارها

شاید تا به حال برای شما پیش آمده است که چرا بازاریابی چریکی تا این حد مورد توجه کسب و کارهای کوچک و بزرگ قرار گرفته است؟ و علت موفقیت و محبوبیت این نوع بازاریابی در کسب و کارها چیست؟
باید بگوییم که این شیوه بازاریابی برخلاف روش‌ های متداول و خسته‌ کننده، با وارد کردن شوک، رازآلود بودن و شاید ایجاد لذت، جلب توجه می ‌کند و به راحتی از ذهن او پاک نمی ‌شود. بازاریابی چریکی به راحتی قابل پیاده‌ سازی بوده و هزینه مالی آن نسبت به سایر روش های بازاریابی بسیار پایین است.
علاوه بر موارد فوق که ذکر کردیم، شاید مهمترین مزیت آن، تکراری نشدن باشد، زیرا ماهیت خلاقیت‌ محور بودن آن، همواره تازگی و جدید بودنش را تضمین می ‌کند.
در کل می توان گفت علت محبوبیت و موفقیت بازاریابی چریکی عبارتند از هزینه اندک، تاثیر آنی، ثبات زیاد، ساختارشکن بودن، به یادماندنی بودن، کاربرد فراوان، تکراری نشدن، خسته کننده نبودن، رازآلود و مفهومی بودن آن است.

بازاریابی چریکی و پیاده سازی آن در کسب و کارهای کوچک و بزرگ

این روش از بازاریابی انتخاب درستی برای کسب و کارهای کوچک است زیرا وقتی که این روش بازاریابی به درستی در کسب و کار شما پیاده شود معمولا با هزینه کم و دسترسی بالا به مخاطبان موردنظر همراه است. این روش همچنین راهی مناسب برای متفاوت جلوه دادن کسب و کار شما در میان سایر رقباست حتی رقیبان بزرگ. چرا که شما به عنوان شرکتی خلاق و متفاوت در ذهن مخاطبان خود جای می ‌گیرید و این به اعتبار تجاری شما کمک به سزایی می‌ کند.
بازاریابی پارتیزانی با اینکه بیشتر متناسب کسب و کارهای کوچک است اما این موضوع باعث نشده که کسب و کارهای بزرگ را از استفاده کردن از این ایده باز دارد. کسب و کارهای بزرگ از بازاریابی چریکی به عنوان مکمل کمپین ‌های تبلیغاتی خود استفاده می‌ کنند. برخی از بازاریاب ‌ها معتقدند که وقتی برند‌های معروف از بازاریابی چریکی استفاده می‌ کنند، استراتژی اصلی آن ها در حقیقت چریکی نیست چرا که این شرکت ‌ها از بودجه بالایی برخوردار هستند و همچنان در زمان انجام بازاریابی شرکت آن ها معروف است.
البته لازم به تذکر است که استفاده از بازایابی چریکی برای کسب و کارهای بزرگ دارای ریسک زیادی است. زیرا اگر در مواردی تبلیغات چریکی شرکت های بزرگ شکست بخورد، یک کابوس بسیار بزرگ برای مجموعه آن ها به وجود می آید. به همین دلیل کسب و کارهای کوچک تر با خیال راحتتر می توانند به بازاریابی پارتیزانی بپردازند چرا که مردم زودتر شکست تبلیغاتی آن ها را فراموش خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد