همه ما در هر جایگاهی همواره پر از ایده هایی هستیم که در هر زمان به فکر اجرا کردن آن ها هستیم. ایده پردازان در همه حال به فکر راهی برای ماندگار شدن ایده های خود هستند.
ممکن است شما مدیر عامل و یا حتی خانم خانه دار باشید، ایده هایی دارید که باید با دیگران در میان بگذارید. که این ایده ها شاید محصولی جدید برای ارائه به بازار باشد، طرحی که می خواهید به رئیستان ارائه دهید، و یا ارزش هایی را به فرزندانتان منتقل کنید.
مردمی که ایده های مهمی دارند در تلاش هستند تا ایده هایشان ماندگار شوند و یا به عبارت دیگر جهانی شود.
ما در این مقاله سعی میکنیم چند روش جهت ماندگار شدن ایده هایتان به شما ارائه دهیم که به شرح ذیل هستند:
- ساده بودن ایده
- غیرمنتظره بودن ایده
- قابل لمس بودن ایده
- معتبر بودن ایده
- احساسی بودن ایده
- داستانی بودن ایده
خصوصیت ساده بودن ایده
در ابتدا باید ایده هایی بسازیم که در عین سادگی عمیق باشند. قانون اصلی در ایده آن است که نهایت سادگی را بکار ببریم. یافتن هسته یک ایده یعنی تبدیل آن به مهمترین ماهیت ایده. برای رسیدن به هسته اصلی ایده، باید تمامی عناصر اضافی و بی ربط حذف شود. تنها مشکل این بخش این بخش حذف ایده هایی است که مهم هستند ولی متاسفانه مهم ترین نیستند. در نهایت شما باید ایده را تا آنجایی که از ماهیت و اصل خود خارج نشده است فشرده کنید.
خصوصیت غیرمنتظره بودن ایده
اصل غیرمنتظره بودن از اصول مهم در ماندگاری ایده است. می توانیم برای جلب توجه افراد از اصل غافلگیری استفاده کنیم. غافلگیری از جمله احساسی است که باعث افزایش هوشیاری و تمرکز بیشتر افراد می شود. و برای ماندگاری ایده باید علاقه و حس کنجکاوی افراد را برانگیزیم.
خصوصیت قابل لمس بودن ایده
جهت شفاف سازی ایده هایمان باید آنها را با فعالیت های قابل لمس انسانی مرتبط سازیم، یعنی اطلاعات را به صورت حسی و قابل لمس ارائه دهیم. ایده های ماندگار به طور طبیعی پر از تصاویر قابل لمس هستند، زیرا مغز انسان طوری ساخته شده است که اطلاعات قابل لمس را بیشتر به خاطر می سپارد.
خصوصیت معتبر بودن ایده
ما باید با آوردن منابع معتبر باعث شویم که مردم ایده ما را باور کنند. باید منبع اعتباری پیدا کنیم تا به آن متصل شویم. همواره کاملا مشخص نیست که باید از چه منبع اعتباری استفاده کنیم. باید بنا بر نیاز جامعه سعی در باورپذیر کردن ایده خود باشیم.
خصوصیت احساسی بودن ایده
برای جلب توجه دیگران به ایده هایمان باید آنان را وادار کنیم تا تحلیل را کنار بگذارند و به جای آن باید حس همدردی افراد را بیدار کنیم. ما باید اثبات کنیم که چگونه ایده هایمان به چیزهایی مربوط هستند که برای مردم بسیار مهم هستند. ما باید به هویت آنان اهمیت دهیم، نه تنها هویتی که در حال حاضر از آن برخوردارند، بلکه هویتی را که مایل به بدست آوردن آن در آینده هستند.
خصوصیت داستانی بودن ایده
ما می توانیم ایده خود را در قالب یک داستان باورپذیر و تاثیرگذار ارائه دهیم. داستان ها می توانند ایده های غیرقابل باور را به مردم بقبولانند و با دوام خود پیروز شوند. و این خاصیت مهم داستان است. داستان می تواند الهام بخش باشد و باعث ترغیب مردم به اقدام شوند.
برای ارائه ایده ای ماندگار، ما باید در تلاش باشیم همواره این خصوصیات مهم و کلیدی در راستای کار ما قرار گیرد. اما چند خصوصیت که باعث ماندگاری بالای ایده ما می شود بر پایه این ۳ اصل است: ۱- قابل لمس بودن ایده، ۲- غیرمنتظره بودن ایده ، ۳- داستانی بودن ایده است.
اگر این ۳ اصل حیاتی را در ایده هایمان رعایت کنیم قطعا می توانیم ایده خود را ماندگار کنیم. ایده های ماندگار معمولا باعث ایجاد تغییرات در زندگی مردم می شود که همین موضوع دلیل بقا ایده است.
در انتها می توانیم دریابیم که چرا بسیاری از ایده ها باقی می مانند و بسیاری دیگر از یادها می روند، به طرزی که گویا اصلا وجود نداشته اند.
امید است با این مقاله توانسته باشیم هر چند کوچک گام موثری در موفقیت شما جهت ماندگار شدن ایده ها داشته باشیم. لطفا ما را در نوشته های بعدی دنبال کنید.