در دهه های اخیر دیجیتال مارکتینگ اهمیت بسیار ویژه ای پیدا کرده است، زیرا مدل های قدیمی و سنتی مارکتینگ در بازار کار کنونی تقریبا بی تاثیر شده است و نیاز به تغییرات اساسی دارد. از این رو ترکیب مدل های سنتی با دیجیتال مارکتینگ می تواند کمک شایانی را در بهبود کسب و کار ایجاد کند و می توان گفت، دیجیتال مارکتینگ، از آینده شغلی خوبی برخوردار است.
دیجیتال مارکتینگ از طیف های گسترده ای برخوردار است و یک مدیر یا کارفرما برای موفقیت در کسب و کار خود باید مهارت های های دیجیتال مارکتینگ و نحوه ارتباط با مشتری را کسب کند.
تعریف دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ به هر نوع بازاریابی که با کمک رسانه ها و ابزارهای دیجیتال انجام می شود، گفته می شود. از ابزارهای دیجیتال می توان به ایمیل، پیامک، تلویزیون های شهری، سایت، رسانه های اجتماعی و … اشاه کرد. البته تعریف جدیدی که از دیجیتال مارکتینگ ارائه شده است همان بازاریابی اینترنتی و آنلاین است.
نگاهی به دیجیتال مارکتینگ در گذشته
در سال های گذشته یک مدیر تا حد قابل قبولی مهارت های جزئی مانند ایمیل مارکتینگ را یاد می گرفت و در عرض چند ساعت در سایت خود تولید محتوا و کارهای سایت را با موفقیت انجام می داد. ولی در حال حاضر شرایط تغییر کرده است و مدیران نیاز به کسب مهارت های تکمیلی دارند. در ادامه مقاله به شرح مهارت های مورد نیاز یک کارفرما می پردازیم.
در شرایط کنونی اگر یک مدیر بخواهد تمام جزئیات دیجیتال مارکتینگ کسب و کار خود را انجام دهد یعنی تولید محتوای مناسب در رسانه های اجتماعی و حل مشکلات فنی سایت و نوشتن متن های تبلیغاتی مناسب را شخصا انجام دهد تقریبا غیرممکن است. به همین جهت نیاز به یک تیم با افراد حرفه ای دارد که دارای مهارت های تخصصی بالا باشند و تمامی کارها را بین آن ها تقسیم کند.
در واقع یک مدیر حرفه ای کسب و کار تمامی کارها را به تنهایی برعهده نمی گیرد بلکه با تقسیم وظایف درست کارها را پیش می برد و انرژی خود را در جهت کسب درآمد بیشتر برای مجموعه می گذارد.
معرفی مهارت های دیجیتال مارکتینگ
مهارت های زیادی در دیجیتال مارکتینگ موجود است که هر کسی با توجه به توانایی هایی که دارد می تواند در آن بخش موفق شود. در واقع تیم حرفه ای که متشکل از مهارت های زیر باشد می تواند کسب و کار رو به رشد و پول سازی را ایجاد کند. در ادامه به معرفی این مهارت ها می پردازیم.
- تجزیه و تحلیل سایت و کاربران
- سئو
- تولید محتوا
- تبلیغ نویسی
- توسعه سایت
تجزیه و تحلیل سایت و کاربران
این بخش از مهم ترین مهارت هایی است که هر مدیری باید به آن توجه داشته باشد. برای انجام این بخش شما می توانید از ابزارهای کاربردی مانند google Analytics نام برد. با این ابزار شما می توانید تمام جزئیات بازدیدهای سایت و رفتار کاربران را تحلیل کنید و در پی آن تصمیمات مناسبی بگیرید.
سئو (بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو)
سئو (بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو) که به وسیله آن می توانیم در محتوا و ساختار سایت تغییراتی ایجاد کنیم که با سرچ مخاطب در موتور جستجو گوگل در اولین نتایج جستجو دیده شویم. و البته در کنار آن هم می توانیم کاری کنیم که سایت های دیگر به ما لینک دهند تا رتبه بهتری در گوگل کسب کنیم.
تولید محتوا
این بخش نقش مهمی در دیجیتال مارکتینگ ایفا می کند. شما با تولید و ارائه محتوا به صورت متن، تصویر، ویدیو یا حتی به صورت صوتی در قالب پادکست می توانید زمینه های اعتماد در مشتریان خود را ایجاد کنید. در واقع شما می توانید با استفاده از محتوای حرفه ای آن ها را قانع کنید که شما قابل اعتماد و حرفه ای هستید و خرید از شما به نفع آن ها است.
تبلیغ نویسی
تبلیغ نویسی تقریبا شبیه همان کاری است که در تولید محتوا انجام می شود و به صورت نوشتن متن های اثرگذار برای سایت، صفحات محصول و رسانه های اجتماعی است که بازدیدکننده با خواندن آن قانع شود که از ما خرید کند و در نهایت فروش شما افزایش پیدا می کند.
توسعه سایت
نکته مورد توجه در این بخش این است که حتما لازم نیست تمام مدیران مهارت های دیجیتال مارکتینگ را مانند تبلیغات تصویری و توسعه سایت و … را آگاه باشند. اما لازم است که دانش اولیه در مورد وب، نرمافزارها و … را داشته باشند. چرا که بتوانند در مورد ایده های طراحی و تصاویر و … صحبت کنند و بتوانند در کار تیمی، شرکت نمایند.
نکته ای که در انتها لازم به ذکر است این است که دیجیتال مارکتینگ نیازمند داشتن مهارتی در زمینه های اینترنتی، طراحی و همچنین داشتن مهارت های ارتباطی شفاهی و نوشتاری است که در بازاریابی سنتی هم استفاده می شود. و زمانی که بازاریابی سنتی با دیجیتال مارکتینگ، ترکیب شوند می تواند در شرایط کنونی تاثیرگذار باشد.