همان طور که در مقاله قبلی در مورد نرخ تبدیل گفتیم متوجه شدید که کسب و کارهای آنلاین برای داشتن بیشترین بازدهی باید این معیار را مورد توجه قرار دهند. البته نمی توان گفت نرخ تبدیل تنها شاخص برای سنجش موفقیت کسب و کار شما است، اما باز هم شاخص مهم و کارآمدی برای نظارت بر عملکرد کسب و کار شما به شمار می رود.
برای آشنایی بیشتر با روش های نظارت بر نرخ تبدیل در کسب و کار اینترنتی و انجام آن در کسب و کار آنلاین خود می توانید این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.
روش های نظارت بر نرخ تبدیل در کسب و کار اینترنتی
باید بدانید که اگر دانش کافی داشته باشید در این زمینه، نظارت بر نرخ تبدیل کار دشواری نخواهد بود و حتی هر زحمت و هزینه ای در این زمینه ارزش خود را دارد.
با نظارت بر نرخ تبدیل، درک بهتری از ترافیک سایت کسب و کار خود به دست می آورید. در واقع، با کسب آگاهی از آنچه کاربران پس از ورود به وب سایت شما انجام می دهند، می توانید کیفیت و تناسب آن ها را ارزیابی نمایید.
از جمله سیستم ها و پلتفرم هایی که امکان نظارت مستقیم بر آمار نرخ تبدیل را به وجود می آورد می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- گوگل آنالیتیکس
- AdWords
- Facebook Ads (و Instagram Ads)
- Twitter Ads
- Promoted Pins پینترست
در ادامه روش نظارت بر نرخ تبدیل از طریق گوگل آنالیتیکس را که یکی از روش های نام برده است را مورد بررسی قرار خواهیم داد. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
نظارت بر نرخ تبدیل از طریق گوگل آنالیتیکس
در روش نظارت بر نرخ تبدیل از طریق گوگل آنالیتیکس از قابلیت تعیین Goal یا هدف این ابزار استفاده می شود.
شما از 3 طریق می توانید نظارت بر نرخ تبدیل را انجام دهید.
- نظارت بر یک آدرس خاص
- نظارت بر زمان حضور کاربر در وب سایت
- نظارت بر تعداد صفحات بازدید شده در هر مراجعه کاربر به سایت
نظارت بر یک آدرس خاص
شما در این روش باز شدن آدرس یک صفحه خاص از سایت تان را زیر نظر می گیرید. معمولا از این روش برای نظارت بر تکمیل فرآیند ارسال فرم استفاده می شود. برای انجام این روش از منوی کناری به قسمت Admin می روید و سپس در سمت راست در قسمت view روی goals و سپس بر روی دکمه قرمز رنگ NEW GOAL کلیک نمایید. از اینجا وارد یک فرآیند سه مرحله ای می شوید که در همه روش هایی که در ادامه می آید نیز مشترک است.
این روش وضعیت تبدیل کاربران در صفحات کلیدی سایت تان را به شما نشان بدهد. اطلاعاتی که از اینجا به دست می آورید برای تعیین تناسب و کیفیت کاربران جذب شده به وب سایت بسیار سودمند خواهد بود.
نظارت بر زمان حضور کاربر در وب سایت
در این روش ابهاماتی که در رابطه با زمان حضور هر کاربر در سایت و تبدیل آن به مشتری برای شما وجود دارد با استفاده از یک Duration goal در آنالیتیکس برطرف می شود.
برای انجام این روش گزینه duration را فعال نمایید. سپس در کادر بالایی ساعت، دقیقه و حتی ثانیه ای که آمار بیشتر از آن باید ثبت شود را درج کنید. از این طریق می توانید میزان درگیرسازی و تعامل برانگیزی سایت تان را از دید کاربران بسنجید. اگر احساس کردید که کاربران خیلی سریع وب سایت تان را ترک می کنند یا کاربر متناسب با کسب و کار یا هدف شما نیست و یا سایت شما با نیازهای کاربران هدف و پیش نیازهای تبدیل تناسب را ندارد، می توانید از این روش استفاده نمایید.
این روش برخلاف روش نظارت بر یک آدرس خاص بر رفتار کاربر تمرکز دارد.
نظارت بر تعداد صفحات بازدید شده در هر مراجعه کاربر به سایت
برای انجام روش نظارت بر تعداد صفحات بازدید شده در هر مراجعه کاربر به سایت، گزینه Pages/screens per session را انتخاب نمایید و از مرحله سوم رقم تعداد صفحاتی که بیش از آن «تبدیل» محسوب می شود را درج نمایید.
روش سوم نیز مشابه با روش نظارت بر زمان حضور کاربر است. یعنی تمرکز بر روی درک وضعیت تعامل و جلب نظر کاربر در وب سایت شما قرار دارد.
همان طور که در مقاله قبلی و این نوشته اشاره کردیم، نرخ تبدیل یکی از مهم ترین شاخص های بازاریابی است. این شاخص برخلاف مواردی مانند نرخ کلیک خوری (CTR) دقیقاً مشخص می کند که چند درصد از ترافیک دریافتی عملا کار مورد نظر و مطلوب شما را انجام داده است. بنابراین اطلاع از نرخ تبدیل و تلاش در جهت بهبود آن می تواند کسب و کار شما را در مسیر رشد و پیشرفت بیشتری قرار بدهد.
در نتیجه مدیران کسب و کار اینترنتی برای ارتقا کسب و کار خود و رسیدن به هدف نهایی خود یعنی کسب درآمد بالا باید به معیار نرخ تبدیل توجه ویژه ای داشته باشند و آن را در دستور کار خود قرار دهند.