پشت پرده ساخت محصولات اپل در چین

 

شاید بارها برای شما پیش آمده باشد که عبارت “Assembled in China” را در پشت آیفون، آیپد و یا هر محصول کمپانی اپل دیده باشید. این عبارت به معنای مونتاژ شده در چین است که ممکن است باعث تعجب همه ی ما شود. و این سوال پیش بیاید که چرا کمپانی با ارزش و محبوب اپل، محصولات خود را در خارج از کشور آمریکا و به ویژه در کشور چین انجام می دهد؟!
با این وجود بسیاری از افراد بر این باورند که این کمپانی محصولات خود را در خارج از آمریکا برای فروش بیشتر و هزینه کمتر در کشور آمریکا انجام می دهد تا پول بیشتری را به دست بیاورد.
اما باید بگوییم که این یک فرض است و پشت پرده ساخت محصولات اپل در چین، دلایل دیگری دارد که ما از بسیاری از آن ها بی خبر هستیم.
به همین دلیل سعی داریم در این مقاله شما را با پشت پرده این اقدام کمپانی اپل آشنا کنیم.

پشت پرده ساخت محصولات اپل در چین

دلایلی زیادی در پشت پرده حضور کمپانی اپل در کشور چین و عدم ساخت کارخانه در کشور آمریکا وجود دارد که در این بخش به آن ها خواهیم پرداخت.

کاهش هزینه های اپل در چین

براساس تحقیقاتی که صورت گرفته است بیشتر مواد اولیه مورد استفاده در ساخت محصولات اپل در خارج از کشور آمریکا تولید می شود و تعداد زیادی از آن ها در فاصله کمتری نسبت به کارخانه مونتاژ نهایی محصولات اپل قرار دارند. اما ارسال این قطعات به هر کارخانه مستقر در ایالات متحده هزینه های بسیار زیادی را به کارخانه اپل تحمیل می کند که حضور اپل در چین، این مشکل را برطرف می کند.
از طرفی هم کشور چین، یک کشور منعطف است که توانسته به سادگی این میزان نیرو را جذب و استخدام کند. اما اگر همین کارخانه در کشور آمریکا بود، به احتمال زیاد نمی توانست 230 هزار کارگر را استخدام و مدیریت کند و نیازهای مشتریان را برطرف نماید و این شاید یکی از دلایل با ارزش بودن کمپانی برند اپل در سطح جهان می باشد.

وجود نیروی کار و انسانی کافی در چین

براساس تحقیقات و گزارش نیویورک تایمز، دلیل اصلی ساخت محصولات اپل در کشور چین، وجود نیروی کار و انسانی کافی در این کشور می باشد که این گزینه بسیار مهم در کشور آمریکا برای اپل راضی کننده نیست!
کمپانی اپا در کشور چین دارای 230 هزار کارگر است که در اگر این کارخانه در کشور آمریکا بود، تعداد کارگران به این عدد نمی رسید و تقاضاهای روزانه اپل بی پاسخ باقی می ماند. و نکته تاسف برانگیز این موضوع این است که حدودا یک چهارم نیروهای این کارخانه، در خوابگاه کارخانه سکونت دارند.
با این حال افراد زیادی در کشور چین تمایل به کار در چنین موقعیت های شغلی دارند و همین موضوع زمینه مناسبی برای جذب کارمندان چینی برای کار می باشد.
شرکت فاکس کان این زمینه را برای مجموعه اپل در کشور پر جمعیت چین فراهم آورده است و ساخت آیفون در کشور چین بی دلیل نبوده است.

تناقض میان دولت آمریکا و کمپانی اپل

تناقض میان دولت آمریکا و کمپانی اپل در سال 2016 میلادی رخ داد که امریکا این شرکت را محکوم به عدم کمک به دولت کرد. علت این تناقض این بوده است که دولت آمریکا درخواست باز کردن قفل گوشی فرد تیرانداز در کالیفرنیا را از اپل کرده بود که در مقابل اپل این درخواست را رد کرد و این عدم همکاری با دولت امریکا، باعث ایجاد تناقض میان آمریکا و اپل شد.
کمپانی اپل علت عدم همکاری خود با دولت امریکا را این گونه بیان کرد که اگر چنین اقدامی انجام دهد، باعث آسیب پذیر کردن نرم افزار این محصولات و همچنین به خطر افتادن اطلاعات شخصی افراد می شود.
از این رو بعد از این تناقض دولت امریکا یک دید عدم همکاری و یا حتی شاید کمک به افراد مجرم و نجات جان آن ها نسبت به این کمپانی پیدا کرد.

با این حال اعتراضات زیادی در رابطه با وضعیت کارگران این کمپانی در کشور چین در سال های اخیر به را ه افتاده است. Chinese Labor Watch مدعی نقض حقوق کارگری توسط اپل و فاکسکان شد. یک گزارش توسط این گروه پیش از رونمایی رسمی از آیفون‌ های جدید به دست رسانه ‌ها رسید.
این گروه غیرانتفاعی شرایط کاری کارگران را در کارخانه ‌های چینی مورد بررسی قرار داده بود. آن ‌ها قبلا هم در گزارش ‌های متعدد شرایط کاری نامناسب کارگران اپل را افشا کرده‌ اند.
با این حال کمپانی اپل در بخشی از بیانیه خود در پاسخ به این گزارش بیان کرده است:

ما اعتقاد داریم شأن و احترام همه ‌ی افراد در زنجیره ‌ی تأمین ما باید رعایت شود. ما سیستم مدیریت بزرگ و جامعی داریم که برای حصول اطمینان از رعایت استانداردها پیاده‌ سازی می‌ شود. این سیستم شامل آموزش حقوق محیط کار، مصاحبه در محل با نیروی انسانی، سیستم شکایت ناشناس و اعتبارسنجی مداوم است.

اما با وجود این ادعاها از سوی این کمپانی همچنان بسیاری از افراد معتقدند که نقض حقوق کارگران در این شرکت بزرگ و محبوب انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد