تبلیغات نتیجه‌گرا چیست؟

تبلیغات نتیجه‌گرا

یک نوع از تبلیغات که در سال های اخیر در جهان رایج شده است، تبلیغات نتیجه‌گرا یا پرفورمنس مارکتینگ است. با توجه به اینکه رقابت در فضای تبلیغات دیجیتال روز به روز در حال افزایش است. آژانس ‌های تبلیغاتی به دنبال ارائه‌ی راه‌حل‌های نوآورانه و بهینه به مشتریان خود هستند و همچنین کسب‌و‌کارها به دنبال بهترین بازدهی از بودجه‌ی تبلیغاتی خود و بازگشت سرمایه‌ هستند.
از این رو تبلیغات نتیجه‌گرا ابداع شد و مفهوم کلی آن پرداخت هزینه‌ی تبلیغات به ازای نتایج حاصله از کمپین است.
در این مقاله در رابطه با مفاهیمی همچون تبلیغات نتیجه‌گرا و اهداف آن صحبت خواهیم کرد.

تبلیغات نتیجه‌گرا

تبلیغات نتیجه‌گرا یا پرفورمنس مارکتینگ به روش‌های بازاریابی آنلاینی گفته می شود که در آن ‌ها مشتریان تنها به ازای انجام اکشن (Action) مورد نظرشان به شبکه تبلیغاتی یا رسانه نمایش‌دهنده تبلیغ هزینه پرداخت می ‌کنند. به عبارت دیگر، این نوع پرفورمنس مارکتینگ تنها به نتیجه حاصل از تبلیغات توجه دارد.
از نمونه تبلیغاتی نتیجه گرا می توان به کمپین‌ های پرداخت به ازای اکشن (CPA) و پرداخت به ازای نصب (CPI) اشاره کرد که در آن‌ ها تبلیغ‌دهندگان تنها به ازای انجام اکشن مورد نظر یا نصب اپلیکیشن هزینه پرداخت خواهند کرد.

اهداف تبلیغات نتیجه‌گرا

نتایج و اهدافی که آژانس های تبلیغاتی در انتها باید به آن برسند شامل موارد ذیل است:

  • نصب اپلیکیشن
  • ثبت نام (Register)
  • کلیک
  • فروش یا سفارش
  • سرنخ (Lead) برای فروش

نصب اپلیکیشن

گاهی اوقات هدف مشتری و تبلیغ دهنده از اجرای کمپین تبلیغات نتیجه‌گرا افزایش نصب یک اپلیکیشن خاص است. از این رو تقاضای مشتری به آژانس تبلیغاتی این است که کمپین تبلیغاتی را طوری برنامه‌ریزی کند که به نصب اپلیکیشن مورد نظر توسط بازدیدکنندگان تبلیغ ختم شود. در این مدل به ازای هر نصب اپلیکیشن، مبلغی به آژانس تبلیغاتی پرداخت می‌شود.

ثبت نام (Register)

یکی دیگر از اهداف کمپین ها، ثبت نام و عضویت کاربر در یک سرویس یا اپلیکیشن خاص است. در این روش آژانس تبلیغاتی به ازای تعداد اعضایی که از طریق تبلیغات دیجیتال نتیجه‌گرا برای تبلیغ ‌دهنده جذب می‌کند، مبلغی را دریافت خواهد کرد.

کلیک

بعضی از مشتری ها و تبلیغ دهنده به دنبال این هستند که تبلیغ‌شان به افراد مرتبط نمایش داده شود. از این رو صرف بازدید برایشان کافی نیست و می‌ خواهند کاربر پس از مشاهده وب‌سایت یا اپلیکیشن آن‌ها روی قسمت خاصی از آن کلیک کرده و فعالیتی هم انجام دهد.

فروش یا سفارش

این مدل که بیشتر برای فروشگاه‌های آنلاین، یا کسب‌وکارهایی که هدف نهایی شان دریافت سفارش فروش از مشتری‌ است، بسیار مناسب است. در این مدل تبلیغ‌دهنده به ازای هر سفارش قطعی که از طرف مشتری ثبت شود، مبلغی را به آژانس تبلیغاتی پرداخت خواهند کرد.

سرنخ (Lead) برای فروش

در این روش آژانس تبلیغات دیجیتال به ازای هر بار تکمیل فرم مورد نظر تبلیغ ‌دهنده، مبلغی را از او دریافت خواهد کرد. از این رو این روش برای کسب‌وکارهایی که اطلاعات مشتری برای‌شان اهمیت بالایی دارد، یا فرایند فروش شان به صورت آنلاین تکمیل نمی ‌شود مناسب است.

البته باید بگوییم که مدل همکاری در کمپین‌ های تبلیغاتی نتیجه‌گرا محدود نیست، و شما می‌ توانید روشی نوآورانه، یا ترکیبی از انواع بالا را استفاده نمایید.

مزایای استفاده از تبلیغات نتیجه‌گرا
بازگشت سرمایه

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم استفاد از کمپین‌های تبلیغاتی نتیجه گرا، مبتنی بر بازگشت سرمایه بودن آن‌ها است. سیستم همکاری در فروش (Affiliate Marketing) دیجی‌کالا مثال واضحی از این مزیت است که برای هر دسته‌بندی کالا مطابق با حاشیه سود آن دسته‌بندی و اطمینان از بازگشت سرمایه برای دیجی‌کالا، نرخ کمیسیون مشخصی تعیین شده است.
در نتیجه همکاران دیجی‌ کالا در فروش با استفاده از کانال‌های مختلف بازاریابی به دیجی‌کالا ترافیک ارسال ‌کرده و به ازای فروش محصولات هر دسته، کمیسیون مربوط به آن دسته را دریافت می‌کنند.

ریسک پایین

یکی دیگر از مزیت های تبلیغات نتیجه گرا ریسک پایین آن است. در صورتی که در تبلیغات شما بر اساس نتیجه و یا اکشن انجام شده هزینه پرداخت می ‌کنید و برای کلیک و نمایش و ترافیکی که به نتیجه منجر نشده است هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید بنابراین ریسک اجرای کمپین‌های تبلیغاتی نتیجه گرا به مراتب از دیگر روش های اجرای کمپین‌های تبلیغاتی دیگر کمتر است.

مانیتورینگ و بهینه سازی آسان

با ظهور ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) امکان مانیتور و مدیریت کیفیت و کمیت ترافیک تبلیغاتی برای تبلیغ‌دهندگان فراهم شده است. و از آنجایی که تبلیغات نتیجه گرا مبتنی بر وب و ترافیک اینترنتی هستند، می توان ترافیک تبلیغاتی حاصل از این برنامه ‌ها را به راحتی توسط ابزارهای مختلف مانند گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) رصد و با توجه به نتایج حاصل شده از هر کانال تبلیغاتی بهینه‌ سازی‌ های لازم را اعمال کرد.

در انتها لازم است که به شما بگوییم برای شروع کمپین نتیجه گرا ابتدا اهداف خود را از تبلیغات دیجیتال تعیین کنید، سپس از آژانس تبلیغات دیجیتال خود بخواهید که مدل‌ های قیمتی مختلف را به شما ارائه کند. با در نظر گرفتن نتایج مورد انتظار، بازگشت سرمایه را در هر روش بسنجید و سپس روش بهینه را انتخاب نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *