CMS چیست؟
CMS مخفف عبارت Content Management System به معنی سیستم مدیریت محتوا می باشد. در این سیستم ها، شما هسته ای را دارید که قابلیت توسعه پذیری را دارد و با استفاده از آن می توانید وب سایت یا وبلاگ خود را راه اندازی کنید.
بیشتر CMS ها در ابتدای شروع به کار که اینترنت هم شامل محتوای ساده بوده، بسیار ساده بودند و به شما امکان داشتن یک وبلاگ ساده را می دادند و امکانات کمی داشتند. به مرور که امکانات اینترنت توسعه پیدا کرد، CMSها هم با استقبال روبرو شدند و توسعه بیشتری پیدا کردند به صورتی که امروزه شما می توانید با استفاده از CMSها یک وب سایت حرفه ای را طراحی و پیاده سازی کنید.
CMSهای مطرح در سطح وب
-
WordPress
وردپرس یکی از محبوب ترین CMSهای مطرح در سطح وب می باشد که توسط مت مولنوگ در سال 2003 طراحی شد و به دنیای وب عرضه شد. این CMS به دلیل ساختار پلاگین و قالبی که دارد و متن باز بودن آن به سادگی قابل توسعه پذیر است و به همین دلیل بسیار محبوب شد. در حال حاضر 43% از وب سایتهای موجود در اینترنت با استفاده از WordPress طراحی و پیاده سازی شده است. وردپرس در وب فارسی هم بسیار محبوب شد و توانسته است سهم بسزایی از وبلاگها و وب سایتهای فارسی را بدست آورد.
-
Joomla:
جوملا یکی دیگر از CMSها موفق بود که مشابه با وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است که در سال 2005 به دنیای وب معرفی شد. در ابتدای راه جوملا رقیب جدی وردپرس محسوب می شد ولی به مرور به دلیل سختتر بودن زیرساخت و توسعه پذیری سختتر از محبوبیت کمتری برخوردار شد ولی جوملا به عنوان یک CMS امکانات خیلی خوبی دارد و می تواند یک وب سایت حرفه ای را برای شما فراهم کند.
-
Drupla
دروپال هم یکی از CMSهای قوی است که به دلیل متن باز بودن به محبوبیت رسید و توانست بین کاربران وب محبوبیت پیدا کند. یکی از دلایل محبوبیت دروپال امکانات امنیتی وسیعی است که در اختیار مدیران سایت قرار می دهد.
-
PrestaShop
پرستاشاپ یک سیستم مدیریت محتواست که اختصاصا یک فروشگاه اینترنتی را برای شما راه اندازی می کند. با امکانات و ابزارکهایی که در پرستاشاپ به مدیران سیستم و کاربران میدهد توانسته است سهم خوبی از بازار فروشگاه های اینترنتی را به خود نسبت دهد.
-
OpenCart
اپن کارت یک سیستم مدیریت محتوای دیگر است که به شما امکان ساخت فروشگاه اینترنتی را می دهد. اپن کارت جز محبوبترین فروشگاه سازهای دنیای وب می باشد که با سئو خوب و قوی، ماژول ها و الگوهای مختلف و کاربردی، پشتیبانی از درگاه های مختلف پرداخت محلی و جهانی و … جزئ محبوب ترین CMSها می باشد.
علاوه بر CMSهای که در این مقاله از آنها صحبت کردیم، CMSهای دیگری نیز هستند که هر کدام از آنها برای کاربران مختلف محبوبیت هایی دارند و تعدادی از کاربران از آنها استفاده می کنند، مثل PHPNuke،Type 03، TomatoCart، Magento و …. . دلایل استفاده کاربران از CMSها و محبوبیت آن، به امکاناتی است که CMSها به کاربران میدهند، قدرت توسعه پذیری، مستندات و آموزشهای کامل، محبوبیت بین کاربران و … می باشد.
امروزه WordPress در ابتدای لیست CMSهای محبوب قرار دارد و توانسته است سهم زیادی از بازار وب سایتها را در سال 2022 از آن خود کند. شما با استفاده از WordPress و امکانات پلاگین و قالب های آن می توانید فروشگاه، سایت شرکتی، سایت خبری، وبلاگ و … را در کمترین زمان ممکن طراحی و پیاده سازی کنید.
جهت دریافت مشاوره راه اندازی وب سایت خود می توانید با تیم فنی مدیران آی تی در ارتباط باشید.